Browsergeschiedenis verwijderen

Als je veel gebruik maakt van internet dan is het aan te raden dat je regelmatig je browsergeschiedenis gaat wissen. Dit is per browser verschillend hoe dat werkt. Daarom geven we hieronder per browser aan hoe je de browsergeschiedenis moet wissen.

Waarom is de browsergeschiedenis handig?

De browsergeschiedenis wordt opgeslagen, op deze manier wordt toegang sneller mogelijk. Er worden op de computer tijdelijke internetbestanden opgeslagen.

Browsergeschiedenis verwijderen is dat nodig?

Het kan zijn dat je pc niet meer zo goed werkt als je veel data aan browsergeschiedenis hebt. Het is goed om hem eens in de zoveel tijd leeg te maken. Het kan namelijk voorkomen dat je nog een oude versie van een pagina gebruikt op een website. Maar de pagina is misschien allang veranderd. De pagina kan dan niet herladen worden, want uit de geschiedenis wordt alleen de oude pagina gehaald. Daarom is het verwijderen van de browsergeschiedenis zinvol zodat de nieuwe pagina geladen kan worden.

Browsergeschiedenis wissen van Internet Explorer 8 en 9

Wil je de browsergeschiedenis wissen van Internet Explorer 8 of 9, dan klik je op beveiliging of extra (tools). Dan klik je op de browsergeschiedenis verwijderen (ook wel Delete Browsing History). Je kunt ook klikken op CTRL + SHIFT + DEL. Dan kies je de gewenste functies en dan is de browsergeschiedenis verwijderd.

Browsergeschiedenis wissen met Google Chrome

Je kunt de browsergeschiedenis van Google Chrome wissen door bovenaan in de menubalk te klikken op het Blad Icoontje (drie streepjes). Dan klik je op opties (setting). Onderaan de pagina klik je dan op toon geavanceerde instellingen. Dan klik je op de knop clear browser data, dan zie je een nieuw scherm in beeld verschijnen. Dan kun je de periode aangeven die je wilt verwijderen, je kunt kiezen alle cookies en dan neem je de onderste keuze. Klik op verwijderen en de browsergeschiedenis is gewist.

Browsergeschiedenis in Firefox wissen

Wil je de browsergeschiedenis in Firefox wissen, kies dan extra uit het menu. Kies dan clear recent history. Kies dan de tijdsperiode die je wilt wissen. Dan klik je onder de knop details op cache. Klik dan op clearnow en de browsergeschiedenis is verwijderd.

Verwijderen van de geschiedenis – snelle truc

Bij de meeste browsers kun je snel bij deze optie komen door tegelijkertijd te drukken op CTRL + SHIFT + DEL. Dit werkt echter niet voor alle browsers en versies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>